Benodigdheden:

• 200 g amandelstiften
• 3 eiwitten (M)
• 500 g honing, vloeibaar
• 1 snufje zout

Spaanse turrones

Voor: 1 turron à 750 g
Bereidingstijd: 45 min.
Baktijd: 30-35 min.
Rusttijd: 3 uur

Bereiding:

1. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier en knip een strook bakpapier om de vorm te bedekken. Rooster de amandelen 10 minuten in een pan op middelhoog vuur.

2. Klop de eiwitten stijf. Breng de honing in een middelgrote pan (ongeveer 3 liter) aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer het eiwit er voorzichtig met een deegschraper door.

3. Laat de massa 20-25 minuten sudderen op een zeer laag vuur, voortdurend roeren. De massa neemt aanvankelijk in volume toe, verdampt vervolgens en krijgt dan kleur. In de laatste minuten van het koken moet de bodem zichtbaar zijn tijdens het roeren. Laten sudderen en roeren blijven totdat de massa karamelkleurig is.

4. Haal de pan van het vuur. Voeg amandelen en een snufje zout toe en roer. Giet het mengsel in de bakvorm en laat het tot kamertemperatuur afkoelen. Leg de strook bakpapier erop en laat dit 3 uur in de koelkast opstijven.

Tip: Om te controleren of het mengsel klaar is, kunt u een druppel op een klein bordje doen en dit 1 minuut in de vriezer plaatsen. Als de druppel stijf wordt, dan mag de pan van het fornuis.

Winter Bakery Delight onderbord
Winter Bakery Delight onderbord
Winter Bakery Delight onderbord
Winter Bakery Delight schaal
Winter Bakery Delight schaal
Winter Bakery Delight schaal