Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1/2 middelgrote spitskool
  • 1/2 rode ui
  • 1 granaatappel
  • 1 bos peterselie
  • 50 g gemengde noten, ongezouten en niet geroosterd
  • 30 ml olijfolie
  • 37,5 ml citroensap
  • 50 ml water
  • 10 g suiker
  • Zout en peper

Spitskoolsalade met granaatappelpitten, rode uien, peterselie en gekarameliseerde noten

Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten.

Bereiding:

  1. Maak de spitskool schoon, snijd de kool in vier stukken en verwijder de harde buitenste bladeren en de steel. Snij de kool in fijne reepjes. Was, droog en hak de peterselie. Snijd de rode ui in kleine blokjes en bak ze met wat olijfolie.
  2. Verwarm water en suiker in een pan. Als de suiker is opgelost en de siroop begint te koken, voeg dan de noten toe. Roer de noten in de pan tot alle vloeistof is verdampt. Leg de gekarameliseerde noten op een bakplaat en laat ze afkoelen.
  3. Snijd de granaatappel doormidden en verwijder de pitjes. Maak een dressing met citroensap, olijfolie, zout en peper.
  4. Doe de spitskool, uien, noten en granaatappelpitten in een grote kom. Voeg de dressing toe.
  5. Verdeel de salade in de schalen van La Boule en geniet, smakelijk eten!

La Divina waterglas
La Divina waterglas
La Divina waterglas
Boston bestek-set
Boston bestek-set
Boston bestek-set
Toy's Delight servies-set
Toy's Delight servies-set
Toy's Delight servies-set