Ingrediënten

• 400g meel
• 4 biologische eieren (maat M)
• 1 snufje zout
• 1 EL olijfolie extra vergine

Handgemaakte tagliatelle

Bereiding:

1. Maak een hoopje van de bloem en doe in een kuiltje de eieren, het zout en de olijfolie. Klop met een vork voorzichtig de eieren en de olie los. Neem geleidelijk wat bloem van de zijkanten in het eimengsel op en meng het geheel.

2. Zodra het deeg stevig genoeg is, kunt u het verder met uw handen bewerken, totdat alle bloem door de eieren is opgenomen.

3. Kneed het deeg nog eens 10-15 minuten totdat een gladde en elastische bol ontstaat. Rol het deeg met een deegroller dun (1-2 mm) uit. Bestuif indien nodig opnieuw met bloem.

4. Laat een kwartier rusten en rol het deeg daarna voorzichtig samen en snijd er met een scherp mes repen van. Verdeel de kleine deegkluwen over een doek. Laat ze iets indrogen, voordat u ze kookt. De pasta kan ook één dag vooraf worden bereid.

5. Doe de pasta in kokend, gezouten water. Na 1 tot 2 minuten is de pasta al klaar.

Artesano dipschaaltje
Artesano dipschaaltje
Artesano dipschaaltje
Sereno serveerlepel
Sereno serveerlepel
Sereno serveerlepel