Ingrediënten

4 porties

• 1 limoen
• ½ bosje bieslook
• 1 stuk gember à ca. 20 g
• 100 g sugar snaps
• 400 g zeer vers zalmfilet zonder huid
• 6 zeer verse kant-en-klare jakobsschelpen
• 3-4 EL olijfolie van goede kwaliteit
• Zeezout
• Vers gemalen zwarte peper
• 3 EL lichte balsamicoazijn
• Suiker
• 100 g friséesla
• een beetje dille en pommes pailles als garnering

Tartaar van zalm en jakobsschelpen met een salade van sugar snaps en friséesla en pommes pailles

Bereiding:

1. Halveer de limoen en pers de helft uit. Was de bieslook, schud droog en snijd in fijne ringen. 

2. Schil de gember en rasp hem of snijd hem fijn. Maak de sugar snaps schoon, was ze en snijd ze in smalle reepjes.

3. Was de vis, dep hem droog en snijd hem in kleine blokjes. Snijd ook de jakobsschelpen in kleine blokjes. Doe de blokjes zalm en jakobsschelpen in twee aparte kommen. 

4. Roer de gember, 1-2 EL olie en het limoensap erdoor. Breng op smaak met zout en een beetje peper. Roer de bieslook alleen door de zalmtartaar.

Artesano dipschaaltje
Artesano dipschaaltje
Artesano dipschaaltje
Tischsets placemat
Tischsets placemat
Tischsets placemat