Ingrediënten:

- 250 g bloem + wat bloem voor het werkblad
- 190 g zachte boter
- 120 g gemalen amandelen
- 90 g suiker
- 50 g
poedersuiker - 2 pakjes vanillesuiker

Vanille-halvemaan

Voor 60 stuks / 2 bakplaten
bereidingstijd: 40 min + koeltijd

Bereiding:

1. Zeef de bloem in een kom, voeg de boter, gemalen amandelen en suiker toe en kneed snel een homogeen deeg met uw handen, waarbij u ervoor zorgt dat het deeg alleen zo lang wordt gekneed als nodig is, anders is het moeilijk te verwerken. Verdeel het deeg in twee rollen van ongeveer dezelfde grootte, wikkel elke rol in huishoudfolie en laat gedurende 1 uur afkoelen.

2. Verwarm de oven voor op 170 °C (boven/onderwarmte). Haal de rollen uit de koelkast en verdeel ze elk in 30 stukken van ongeveer hetzelfde gewicht. Rol elk stuk deeg tussen je handen tot een 5 cm lange rol met puntige uiteinden. Vorm het broodje tot een hoorntje en leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ga op dezelfde manier te werk met de andere stukken deeg en leg ze naast elkaar op twee voorbereide trays met een beetje afstand ertussen.

3. Plaats de trays na elkaar gedurende ca. 15 minuten in de hete oven op het een na onderste niveau totdat de halvemaantjes wat kleur beginnen te krijgen. Ze mogen niet te donker worden.

4. Haal de gare halvemaantjes uit de oven en wacht 3 minuten. Doe poedersuiker en vanillesuiker op een breed bord en door elkaar roeren. Til de halvemaantjes voorzichtig van de bakplaat en leg ze met de bovenzijde naar beneden in het suikermengsel. Vervolgens op een rooster leggen om af te koelen. Bewaar de afgekoelde halvemaantjes in een luchtdichte trommel.

Winter Bakery Delight schaal
Winter Bakery Delight schaal
Winter Bakery Delight schaal
Winter Bakery Delight koekjesdoos
Winter Bakery Delight koekjesdoos
Winter Bakery Delight koekjesdoos