Ingrediënten

• 1 1 stuk gember
• 1 stokje citroengras
• 400 ml groentefond
• 2 Kaffir limoenblaadjes
• Zout
• 1 grote wortel
• 200 g selderie
• 50 g peultjes
• 1/2 prei
• 16 gebruiksklare garnalen
• ½ bos bieslook
• 8 bladen rijstpapier (ca. 21,5 cm Ø)
• Tuinkers voor het garneren

ZOMERSE LOEMPIA MET GARNALEN

Bereiding:

1. Voor de Asiafond: gember schillen, in plakjes snijden. Verwijder de buitenste blaadjes van het citroengras en snijd het stokje in de lengte en dwars doormidden. Fond, 200 ml water, limoenblaadjes, gember en citroengras in een pan op het vuur aan de kook brengen, ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Met zout op smaak brengen.

2. Ondertussen wortel en selderie schillen, wassen en in stroken snijden. Peultjes wassen en in stroken snijden. Prei wassen en in stroken snijden. Garnalen wassen en droog deppen. Bieslook wassen, droog schudden en in fijne ringen snijden.

3. Groentestukken in de bouillon ca. 3 minuten beetgaar garen. Haal ze eruit; afdruppen en een beetje laten afkoelen. Laat de garnalen 2 minuten in de bouillon trekken en laat ze hierna afdruppelen.

4. Leg het rijstpapier op een bord en bevochtig zo lang met de handen met koud water totdat het elastisch is. Leg telkens 2 garnalen, een beetje groente en bieslook op het onderste derde deel. Vanaf onder 2x inrollen. De beide zijranden naar binnen klappen, zodat de vulling er niet uit komt, en verder oprollen. Met dips en een beetje tuinkers serveren.

NewWave antipastibord
NewWave antipastibord
NewWave antipastibord
NewWave bijlagebord
NewWave bijlagebord
NewWave bijlagebord
Artesano dipschaaltje
Artesano dipschaaltje
Artesano dipschaaltje