Villeroy & Boch
Sale
Zoeken
ProfessionalsShowrooms en dealers

Keramische gootstenen en voedsel

Leestijd: 2 minuten | Artikel van 11.6.2024
Delen

Een goede combinatie

Naast de herkomst en het type teelt, heeft ook de manier waarop we met groenten en fruit omgaan invloed op de kwaliteit ervan. Te gare groenten verliezen niet alleen hun smaak, maar ook hun vitaminen. Om een goede kwaliteit en genot te garanderen, moeten de ingrediënten vers zijn en in elke fase van het proces met zorg worden behandeld. Ook is keramiek als zeer moderne grondstof ook geur- en smaakneutraal. Groenten zoals uien en zelfs knoflook laten geen geur achter op het oppervlak, en nemen ook geen geurtjes op.

Tips om bladsla, fruit en groenten goed schoon te maken

De beste manier om salade te draaien

Het is niet nodig om elk slablad afzonderlijk onder stromend water te wassen, omdat het grote oppervlak snel kan leiden tot verlies van voedingsstoffen.

Het is voldoende om de afzonderlijke slabladeren los te maken van de krop sla en ze in hun geheel grondig te wassen in de keramische gootsteen met veel water. Vul het bassin gewoon met koud water en dompel de knapperige blaadjes erin onder.

Eén keer wassen is voldoende voor de meeste salades. Als de salade erg vuil is, moet dit proces 2-3 keer herhaald worden totdat het water helder is. Laat de salade uitlekken in een zeef of centrifugeer kort. Bij het wassen moeten de bladeren intact en knapperig blijven. Laat bladeren nooit lang in water liggen, want dan verwelken ze en verliezen ze hun in water oplosbare stoffen.

Appels en peren lauw wassen

De oppervlaktelaag van appels met was kan er gemakkelijk afgewreven worden met keukenpapier. Ondanks alle zorgvuldigheid is er één ding dat je moet weten: Pesticiden die onder de schil gebonden zijn, d.w.z. in het vruchtvlees, kunnen niet verwijderd worden door wassen. Biologische producten kunnen een gezond alternatief zijn.

Groenteborstels en fruitwassen

Wortelen bevatten 85 procent van hun gezonde stoffen onder de schil. De situatie is vergelijkbaar voor tomaten, komkommers en andere soorten fruit en groenten. Het ruwe oppervlak moet echter grondig worden gereinigd met een speciale groenteborstel. Vooral de schil van niet-biologische komkommers is vaak zwaar gewaxt. Deze laag kan echter gemakkelijk en volledig verwijderd worden met een speciaal fruit- en groenteschoonmaakmiddel, dat onder andere verkrijgbaar is in natuurvoedingswinkels.

Roestvrijstalen vergieten zijn ideaal om tussendoor even af te spoelen en praktisch bij het bereiden en koken. Er is zelfs een ideale hulp voor het eenvoudig verwijderen van afval - afvalbakken, die verkrijgbaar zijn voor bepaalde modellen keramische spoelbakken.

Champignonborstels - zachte schoonmaakhulpjes

Wilde paddenstoelen kunnen besmet zijn met zware metalen en radioactiviteit. Bij het bereiden is het essentieel om ervoor te zorgen dat de lamellen en de zogenaamde kaphuid grondig worden verwijderd. Bij gekweekte eetbare paddenstoelen, zoals champignons, is het echter voldoende om ze in te wrijven met een borstel - idealiter een champignonborstel. Het is minder aan te raden om ze met water te wassen, omdat ze dan hun typische smaak verliezen.

Uitgelichte productcategorieën

  • Bestek
  • Decanteerkaraffen
  • Wandwastafel
  • Spoelrandloos toilet

Ontdek ons Professional Portal voor gespecialiseerde partners

Naar de Professional Portal

Volg ons op sociale media

Instellingen wijzigen


© Villeroy & Boch Group 2025

  • Gegevensbescherming
  • Cookie Policy
  • Algemene Voorwaarden
  • Verantwoordelijkheid
  • Klantenfeedback