Klaar om te genieten!

Maak uw spa met reinigingstips van Villeroy & Boch klaar voor de zomer.


Het is altijd tijd voor de spa

Bent u op zoek naar echte ontspanning? Dan is het tijd om alles rondom uw spa buiten in orde te brengen. Na een lange winter vol warme bubbelbaden is het raadzaam uw buitenspa intensief te reinigen. Laat de zomer maar komen! Met onze praktische tips voor verzorging en onderhoud staat niets een ontspannen en plezierige ervaring meer in de weg.

Op de juiste manier reinigen.

Begin met de reiniging van de spa. Maak de afdekking van het bassin regelmatig met een vochtige doek schoon, zodat hier geen vuil in kan trekken. De afdekking moet één tot twee keer per jaar met vinylreiniger worden schoongemaakt. De hoogwaardig afgewerkte ombouw van uw buitenspa van Villeroy & Boch reinigt u voorzichtig met een vloeibaar huishoudelijk schoonmaakmiddel. Bij sterke vervuiling kunt u ook gebruikmaken van een hogedrukreiniger, maar zorg er dan voor dat u voldoende afstand houdt om te voorkomen dat het oppervlak beschadigd raakt. De kuip is het laatst aan de beurt. Hiervoor gebruikt u gewoon een in de handel verkrijgbare allesreiniger. Hebt u kleine krassen ontdekt? Geen probleem, met fijnkorrelig schuurpapier en polish zijn ze snel verdwenen.

Optimaal relaxen – in schoon water

Naast de spa zelf moet ook het water schoon blijven. Dit is niet alleen belangrijk voor een complete ontspanning, maar het is ook belangrijk vanwege hygiënische en gezondheidsredenen. Wij raden u aan het water ten minste drie of zelfs vijf keer per jaar te vervangen en hierbij ook de leidingen te reinigen. Bij het eerste gebruik met nieuw water moet u eerst een shockbehandeling met chloor uitvoeren om bacteriën en ziektekiemen te doden. Controleer vervolgens de alkaliteit van het water. Deze waarden moeten voor het gebruik tussen 80 en 120 liggen en idealiter precies 100 zijn. Bij het verdere gebruik van de buitenspa moet u afhankelijk van noodzakelijkheid de filterinstallatie om de vier tot zes weken verwijderen en deze met speciale tabletten reinigen. De filter moet één keer per week eenvoudig worden gereinigd; controleer de waterkwaliteit twee tot drie keer per week. Voor waterbehandeling raden we u het geteste en hoogwaardige preparaat AquaFinesse aan.

Advies van experts

Wie zijn of haar buitenspa goed verzorgt, kan ook bij intensief, buiten gebruikte apparaten van vele jaren plezier en ontspanning genieten. Bij uw spa-dealer krijgt u deskundig advies en vindt u de geschikte reinigings- en onderhoudsmiddelen voor uw individuele behoeften. Ook bij alle andere vragen staat hij u deskundig terzijde. Vind hiernu de beste dealers voor spa's bij u in de buurt en geniet van de zomer – u hebt het verdiend.


Villeroy & Boch buitenspa’s

Productbrochures bekijken