Vullen & wateronderhoud

Vul de whirlpool direct na het uitpakken met kraanwater tot aan de markering op de afdekking van de filterinstallatie of bescherm de whirlpool met de afdekking of de verpakking tegen direct zonlicht. Een niet met water gevulde whirlpool mag niet worden blootgesteld aan de zon, omdat hierdoor de kuip beschadigd kan raken.  Het apparaat mag alleen worden gebruikt als er water in de whirlpool zit. De pomp en het verwarmingsaggregaat kunnen anders ernstig worden beschadigd. Vul de whirlpool nooit met kunstmatig onthard water, tenzij u meteen een geschikte minerale toevoeging gebruikt.

Water vervangen

Als u in de whirlpool baadt, ontstaat er een opeenhoping van restanten van zeep en reinigingsmiddelen van uw huid of badkleding alsook stoffen voor de instandhouding van de juiste waterkwaliteit. Hierdoor wordt de handhaving van de waterkwaliteit bemoeilijkt. Afhankelijk van de gebruiksfrequentie, moet het water van de whirlpool om de 1 tot 4 maanden of zodra het lastig wordt om het chemicaliëngehalte van het water te reguleren, worden vervangen. Verwijder voor elke vervanging alle JetPaks. Reinig de kuip van de whirlpool en het JetPak-gedeelte met een whirlpoolreiniger. Reinig indien nodig de andere delen van de whirlpool, inclusief de JetPaks, met een whirlpoolreiniger.

Onderhoud van de whirlpool

Gebruik voor de normale reiniging een mild afwasmiddel, een glasreiniger of een door uw officiële Villeroy & Boch-Whirlpool-dealer aanbevolen product. Gebruik bij hardnekkige vlekken een milde acrylreiniger of een mild chemisch reinigingsmiddel. Breng deze reiniger met een zachte, vochtige doek of een spons aan. Spoel de gereinigde plekken zorgvuldig af en veeg ze droog met een schone doek. Om hardnekkige watervlekken en kleine krassen te verwijderen en de kuip van uw whirlpool te beschermen, raadpleegt u uw officiële Villeroy & Boch-Whirlpool-dealer. Lees meer

Opslag voor de winter

Als de temperatuursensoren in het verwarmingsaggregaat een te lage temperatuur meten, schakelen zij automatisch de pompen in om de whirlpool tegen vorst te beschermen. Afhankelijk van de omgevingsfactoren draaien de pompen permanent of in regelmatige intervallen. Voordat u de whirlpool winterklaar maakt, moet u het water zeer goed desinfecteren. Zo voorkomt u dat er bacteriën, algen en schimmels in de buizen ontstaan waar na het aflaten van het water voor de winter nog water kan achterblijven. Raadpleeg voor aanvullende informatie de handleiding.