Keuze voor de juiste plek

De richting waarin uw whirlpool wijst, is voor uw toekomstige badervaring van doorslaggevend belang. Kies een locatie die op uw perceel het mooiste uitzicht biedt. Houd bij de keuze van de locatie rekening met uw levensstijl en de plek waar u uw whirlpool het liefst zou willen gebruiken en zet hem daar neer. Als u hecht aan privacy en uw whirlpool daarom in een gesloten ruimte wilt plaatsen, dient u er rekening mee te houden dat whirlpools veel vocht produceren.  Als u uw whirlpool buiten plaatst, is een omkleedruimte in de buurt van de whirlpool voor u en uw gasten aan te bevelen. In landen met strenge winters is een locatie nabij de ingang van het huis zinvol.

Een rechtstreekse aansluiting op de pool voor de watertoevoer en afvoer op de locatie van de whirlpool is niet nodig. Een tappunt dient echter wel in de buurt te zijn, zodat de pool makkelijk kan worden gevuld. Het aflaten van het poolwater geschiedt eveneens met een tuinslang. Vanwege de gebruikte wateronderhoudsmiddelen is het zinvol om het water via een afvoer weg te laten stromen. Een elektrische aansluiting daarentegen is voor de ingebruikname vereist en dient door een elektricien vakkundig te worden aangelegd. Om de optimale positie van de elektrische kabel te bepalen, informeert u bij uw gespecialiseerde dealer op welke plaatsen de kabelinvoeren zitten.

Toegankelijkheid voor onderhoud

Indien gewenst, kunt u uw whirlpool bekleden met tegels, steen of hout. Als u een individuele ombouw rond uw whirlpool plaatst, dient u rekening te houden met een toegangsmogelijkheid voor de onderhoudsdienst. Als uw whirlpool moet worden gerepareerd, moet de monteur eventueel de deur van de motorruimte of de zijpanelen verwijderen of van onder bij uw whirlpool kunnen komen. Om deze reden is ook de montage van speciale voorzieningen aan te raden, zodat de whirlpool nog kan worden verplaatst of opgetild.

Levering

Zorg ervoor dat het pad naar de plaatsingslocatie duidelijk herkenbaar is en vrij is van obstakels. Obstakels zoals overhangende takken, luifels, uitstekende gasmeters, watermeters en elektriciteitskasten kunnen de toegang bemoeilijken. U moet eventueel poorten, een deel van het tuinhek of overige voorwerpen verwijderen om uw whirlpool naar de gewenste plaats te kunnen brengen. Als zich op het pad naar de plaatsingslocatie een doorlopende trap met meer dan zes treden achter elkaar bevindt, moet mogelijk een ander pad worden genomen. Controleer de afmeting van 90-graden-bochten om te bepalen of de whirlpool hier doorheen kan. Soms moet een kraan worden ingezet om de whirlpool op de gewenste locatie te plaatsen.