Hot tub energie-efficiëntie
Energie is kostbaar en moet niet worden verspild. Daarom zijn deze spabaden ontwikkeld met het oog op een zowel zuinig als efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Dit wordt bereikt door enerzijds de volschuimisolatie en anderzijds de inkorting van het leidingnetwerk met soms wel 90%. Zo loopt een groot deel van de leidingen door het water – waardoor ze worden beschermd tegen afkoelen door het warme water van het spabad. Bovendien gaat de energiebesparende afdekking warmteverlies tegen, en niet alleen op koude winterdagen.

Lage kosten van eigendom en lage gebruikskosten

Iedereen zegt het, maar de cijfers tonen echt aan dat outdoor whirlpools van Villeroy & Boch tot de meest energie-efficiënte whirlpools in hun klasse behoren.* Villeroy & Boch buitenwhirlpools maken gebruik van het gepatenteerde JetPak Therapy System. Dit technologisch geavanceerde en ultra-efficiënte watertoevoersysteem is ontworpen met tot 90% minder leidingen. Dit systeem, in combinatie met volledige schuimisolatie en efficiëntere apparatuur, helpt u energie te besparen en zorgt ervoor dat u zich kunt ontspannen zonder u zorgen over de energierekening te maken.

Het JetPak Therapy System bespaart energie

Vanwege het feit dat Villeroy & Boch buitenwhirlpools volledig anders worden gebouwd, gebruiken ze zo'n 90% minder leidingen dan conventionele whirlpools. Minder leidingen betekent minder wrijving en minder energie om het water naar de jets te brengen. Daarnaast bevindt het grootste gedeelte van het watertoevoersysteem zich in het eigen H2Air verdeelstuk op de JetPak, ondergedompeld in het warme water. De warmte van het water in het JetPak verdeelstuk wordt direct overgebracht naar het water van de outdoor spa en gaat niet verloren in de koude buitenomgeving. Deze unieke en gepatenteerde energiebesparende eigenschap houdt de maandelijkse energierekening verrassend laag, zodat u zorgeloos kunt ontspannen.

Whirlpools met volledige schuimisolatie

Het ontwerp volledige schuimisolatie van Villeroy & Boch isoleert de hot tub volledig om warmteverlies te voorkomen. Elk whirlpoolmodel voldoet aan of overtreft de strikte energierichtlijnen van de California Energy Commission (CEC). Dankzij de superieur energie-efficiëntie bespaart u elke maand geld en geniet u optimaal van ontspanning in uw buitenspa. Villeroy & Boch outdoor whirlpools beschikken over een bijzonder energie-efficiënt schuim aan de gehele binnenzijde van de whirlpool-constructie om zoveel mogelijk warmte vast te houden. Infrarood-warmtescans tonen het verschil dat de volledige schuimisolatie maakt. Een buitenwhirlpool met volledige schuimisolatie van Villeroy & Boch houdt de warmte vast, zodat er slechts zeer weinig naar de buitenlucht ontsnapt. Bij een slecht geïsoleerde conventionele outdoor spa kunt u zien dat er meer warmte verdwijnt in de buitenomgeving, waardoor de outdoor whirlpool meer energie nodig heeft om het water warm te houden.